6 Nisan 2016 Çarşamba

MISIRLI KEREVİZ ÇORBASI


Malzemeler:
  • 1 adet orta boy kereviz
  • İnce kıyılmış kereviz yaprağı
  • 1 kutu konserve mısır
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Su
  • 1 limon suyu
Terbiyesi İçin:
  • 1 kase yoğurt
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
Üzeri İçin:
  • İnce kıyılmış dereotu
Yapılışı:

     Kerevizi soyup kararmaması için limonlu suyun içine rendeleyin. Tencereye kerevizleri sıkıp koyun. Üzerine 3-4 su bardağı su koyup kaynatın. Kereviz pişince mısırları ve ince kıyılmış kereviz yapraklarını, rendelenmiş sarımsağı ilave edin. Bir kabın içinde yoğurdu, unu ve yumurta sarısını koyup karıştırın. 3 su bardağı su koyup çırpın. Çorbanın suyundan terbiyesine koyup ılıştırın ve karıştırarak çorbaya ilave edin. Kuru soğanı yemeklik minik minik doğrayın. 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve 2 yemek kaşığı tereyağı tavaya koyun. Soğanları ilave edip kavurun. Pişen çorbanın üzerine kavrulan soğanı ve ince kıyılmış dereotunu koyup servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder