Malzemeler:
- 1 adet orta boy kereviz
- İnce kıyılmış kereviz yaprağı
- 1 kutu konserve mısır
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Su
- 1 limon suyu
- 1 kase yoğurt
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- İnce kıyılmış dereotu
Kerevizi soyup kararmaması için limonlu suyun içine rendeleyin. Tencereye kerevizleri sıkıp koyun. Üzerine 3-4 su bardağı su koyup kaynatın. Kereviz pişince mısırları ve ince kıyılmış kereviz yapraklarını, rendelenmiş sarımsağı ilave edin. Bir kabın içinde yoğurdu, unu ve yumurta sarısını koyup karıştırın. 3 su bardağı su koyup çırpın. Çorbanın suyundan terbiyesine koyup ılıştırın ve karıştırarak çorbaya ilave edin. Kuru soğanı yemeklik minik minik doğrayın. 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve 2 yemek kaşığı tereyağı tavaya koyun. Soğanları ilave edip kavurun. Pişen çorbanın üzerine kavrulan soğanı ve ince kıyılmış dereotunu koyup servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder