6 Nisan 2016 Çarşamba

KARNABAHAR KISIRI



Malzemeler:
  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane 
  • 6 adet kornişon turşu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
Yapılışı:

     Karnabaharın çiçek kısımlarını parçalara ayırıp yıkayın. Karnabaharları mutfak robotundan geçirin. Bulguru kısır yapar gibi ıslatın. Soğanı yemeklik doğrayın az sıvı yağda kavurun. Biber ve domates salçalarını ilave edip biraz kavurduktan sonra ocağı kapatın.  Taze soğanı, maydanozu ve taze naneyi doğrayın. Turşuları küp küp doğrayın.Sarımsağı ince ince kıyın. Bir kabın içine robottan çekilmiş karnabaharları, kabarttığınız bulguru,kavrulan salçalı soğanı, sarımsağı yeşillikleri, baharatları ve tuzu koyup karıştırın. Ayrı bir kasede limon suyunu,nar ekşisini, zeytinyağını koyup karıştırın. Hazırladığınız karnabahar kısırına sosunu döküp karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder