13 Nisan 2016 Çarşamba

BİBER KEBABI


Malzemeler:
  • 500 gr kıyma
  • 7-8 adet kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Tuz
Bulamak İçin:
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Galeta unu
Yapılışı:

     Biberleri yıkayıp baş kısmından kapak gibi kesip çekirdekli kısmını temizleyin. Kıymanın içine ince kıyılmış kuru soğanı, 1 fincan sütü, tuzu ve baharatları koyup yoğurun. Biberlerin adetine göre kıymaları ayırın. 1 kasede maden suyunu, tuzu, baharatları, unu ve yumurtayı koyup çırpın. Galeta ununu bir tabağa koyun. Biberlerin içini kıymalı harçla doldurun. Önce yumurtalı karışıma sonra galeta ununa bulayıp yağlı kağıt sarılı fırın tepsisine koyup 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder