Malzemeler:
- 2 adet yeşil kabak
- 1 su bardağı un
- 3 yumurta
- 3-4 dal taze soğan
- Yarım demet dereotu
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 150 gr beyaz peynir
- 3 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
Kabakları rendeleyip suyunu sıkın. Taze soğanı, maydanozu ve dereotunu yıkayıp ince ince kıyın. Rendelenmiş kabağa yeşillikleri, ufalanmış peyniri, tuzu, karabiberi ve pul biberi koyup karıştırın. Başka bir kabın içine yumurtaları çırpın. Sütü, unu, kabartma tozunu ve sıvı yağını koyup karıştırın. Kabaklı karışıma sütlü karışımı ilave edip borcama dökün. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder