12 Nisan 2016 Salı

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ


Malzemeler:
  • 4 adet kereviz
  • 4 adet havuç
  • 1 adet büyük ayva
  • 3 adet kuru soğan
  • 10 adet kuru kayısı
  • 10 adet kuru mürdüm eriği 
  • 6 su bardağı portakal suyu
  • Yarım demet dereotu 
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Bir tutam kereviz yaprağı
Yapılışı:

     2 adet kerevizi soyup limonlu suya koyun. 2 adet havucu da soyun. Kerevizlerin orta kısmını oyacak ile oyup çıkarın. Kerevizlerin orta kısmından havuçları geçirip fazla gelen kısımları kesin. Kerevizleri bir parmak kalınlığında yuvarlak dilimlere ayırın. Bir tencereye kerevizleri dizin. İki su bardağı portakal suyu, 2 su bardağı normal suyu, 1 çay kaşığı tuzu, 1 çay bardağı zeytinyağı ile kısık ateşte pişirin. Kuru soğanları yemeklik doğrayıp. Yarım çay bardağı zeytin yağda kavurun. 2 adet havucu küp küp doğrayıp soğana ilave edin. Ayvayı ve iki adet kerevizi de küp küp doğrayın. Kavrulan havuç ve soğana ilave edin. Üzerine kuru kayısı ve doğranmış eriği ilave edin. 4 su bardağı portakal suyunu, 1 tatlı kaşığı şekeri, 1 yemek kaşığı limon suyunu, yarım çay kaşığı karabiberi, tuzu, 1 tutam kereviz yaprağını, 1 tutam dereotunu koyup kısık ateşte pişirin. Suyu azalınca bir su bardağı kadar su ilave yapabilirsiniz. Servis tabağına alt kısmına pişirdiğimiz ayvalı, erikli kerevizden koyun. Üzerine halka dilimlenmiş kerevizi koyup dereotu serpip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder