23 Nisan 2016 Cumartesi

KABAKLI KÖFTE


Malzemeler:
  • 4 adet iri kabak
  • Yarım kg kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı süt
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Tuz
  • Pul biber
Sosu İçin:
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı su
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:

    Kıymanın içine soğanı, sarımsağı ve maydanozu ince ince kıyın. Tuzu, baharatları ve bir fincan sütü koyup iyice yoğurun. Kabakları sadece iki başından kesin ve soymadan iki parmak genişliğinde kesip ortasını oyun. Kıymayı kabaklara göre parçalara ayırın. Kabakların ortalarına doldurup tencereye dizin. Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile bir yemek kaşığı unu kavurun. Salçaları ilave edip tuzunu ve suyunu koyun. Bir taşım kaynatın. Kabakların üzerine salçalı sosu döküp bir tutam dereotu serpin. Ocakta kabakların içinde bir su bardağı su kalana kadar pişirin. Ocaktan alınca 10-15 dk 180 derece fırına koyun. Fırından çıkarınca üzerine dereotu serpip servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder