13 Nisan 2016 Çarşamba

PİYANO KEK


Malzemeler:
Keki İçin:
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 
  • 2 yemek kaşığı kakao
Keki Islatmak İçin:
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
Kreması İçin:
  • 3 su bardağı süt
  • 2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 2 Türk kahvesi fincanı un
  • 1 paket krema (200 ml)
Üzeri İçin:
  • Kakao
Yapılışı:

     Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyip kek hamurunu hazırlayın. Yağlanmış kare borcama keki döküp 170 derece fırında pişirin. Kek pişince fırından alın ve üzerine sütle kakaoyu karıştırıp dökün. Kreması için sütü, şekeri ve unu bir tencereye koyup karıştırarak pişirin. Pişince ocaktan alıp 1 paket vanilyayı koyup karıştırın. Ilınınca üzerine 1 paket kremayı döküp mikserle karıştırın. Kremayı kekin üzerine döküp yayın. Üzerine kakao serpip 1 gece buzdolabında dinlendirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder