3 Mayıs 2016 Salı

YULAFLI KURABİYE


Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı veya margarin
  • 3 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı esmer toz şeker
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 6 adet kuru kayısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
Yapılışı:

     Tereyağını eritin. Bir kabın içine küp küp doğranmış kayısıyı, üzümü, yumurtaları, yulaf ezmesini, esmer şekeri ve toz şekeri koyup karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı koyup yoğurun. Hamur toplanınca damla çikolatayı, cevizi koyup karıştırın. Buzdolabında 20 dk bekletin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Isıtılmış 180 derece fırında pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder