8 Mayıs 2016 Pazar

SİMİT POĞAÇA


Malzemeler:
  • 1 çay bardağı ılık su
  •  1 çay bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya veya 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un
İç Malzemesi:
  • 200 gr beyaz peynir
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
Üzerini Bulamak İçin:
  • 3 yemek kaşığı pekmez 
  • 3 yemek kaşığı su
  • Susam
Yapılışı:

     Bir kabın içine ılık suyu, sütü, şekeri, mayayı karıştırın. Tuzu, yumurtayı, sıvı yağı ve oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip sert bir hamur elde edin. Hamuru mayalanması için bir saat bekletin. Hamur mayalanınca kaşar peyniri ve beyaz peyniri karıştırıp hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp poğaça gibi elinizde açın. İçine iç malzemesini koyup kapatın. Elinizle hamura oval şeklini verin. Ayrı bir kapta pekmezle suyu karıştırın. Hazırladığınız poğaçayı önce pekmezli suya batırın sonra susama batırıp kapattığınız kısım alta gelecek şekilde tepsiye koyun. Üzerine verev iki çizik atın. Yarım saat tepside mayalandırıp ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder