8 Mayıs 2016 Pazar

4 RENKLİ BÖREK


Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • Yarım kg ıspanak
  • 3 adet havuç
  • 250 gr beyaz peynir
  • 350 gr kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Pul biber
Arasına Sürmek İçin:
  • 100 gr margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
  • 2 yumurta sarısı
Yapılışı:

     2 adet yufkayı ortadan ikiye kesin. Bir yarım yufkayı alıp uzun tarafına erimiş margarin ile sıvı yağ karışımıyla yağlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp 6 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun. Kıymayı ilave edip beraber kavurun. Kavrulan kıymaya tuzu, karabiberi ve pul biberi koyup ocağı kapatın. Havucu rendeleyip 5 yemek kaşığı sıvı yağ ile soteleyin. Ispanakları yıkayıp ince ince doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp 6 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun. Kavrulan soğanlara ıspanakları ilave edip bir kere karıştırdıktan sonra ocağı kapatın ve tuzu, karabiberi ve pul biberi de ilave edin. Maydanozu ince ince kıyıp peynir ile karıştırın. Yağladığınız birinci yufkanın uzun tarafına kıymalı harçtan koyup yanlarından katlayıp rulo şeklinde sarın. 2. yarım yufkayı da yağlayıp uzun kısmına havuçlu harçtan koyup yanlarından katlayıp rulo yapın. 3. yarım yufkayı da yağlayıp uzun kısmına ıspanaklı harçtan koyup yanlarından katlayıp rulo yapın. 4. yarım yufkayı da yağlayıp uzun kısmına
peynirli harçtan koyup yanlarından katlayıp rulo yapın. Kalan tam yufkayı yağlayıp ortadan ikiye katlayın. Tekrar yağlayıp üzerine 4 rulo böreği koyup rulo şeklinde sarın. Rulonun her tarafına yumurta sarısı sürüp bir parmak genişliğinde kesin. 180 derece ısınmış fırında pişirin.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder