8 Mayıs 2016 Pazar

YUVALAMA


Malzemeler:
  • Yarım kg kuzu kuşbaşı
  • 250 gr kıyma
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı ıslatılmış pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım kg yoğurt 
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane 
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pul biber
Yapılışı:
   
     Islattığınız pirinci rondodan çekin. Kuru soğanı çok ince doğrayın. Kıymanın içine çekilmiş pirinci ve soğanı koyun. Tuzu, karabiberi ve kimyonu kıymaya ilave edip yoğurun. Nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yoğurun. Kuşbaşı eti tencereye koyup et suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ete sıcak su ilave edin. Haşlanmış nohudu ve küçük köfteleri etin içine ilave edip pişirmeye devam edin. Ayrı bir kabın içinde yoğurdu, unu ve yumurta sarısını çırpın. Çorba pişince çorbanın suyundan alarak yoğurtlu karışımı ılıştırın. Karıştırarak çorbanın içine dökün. Bir iki taşım kaynatıp ocağı kapatın. Bir cezvenin içinde iki yemek kaşığı tereyağını eritin. Yağ kızınca kuru naneyi ve pul biberi ilave edin. Çorbanın üzerine kuru naneli karışımı ilave edip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder