8 Mayıs 2016 Pazar

KADAYIF TATLISI


Malzemeler:  
  • 650 gr kadayıf
  • 250 gr ceviz içi
  • 125 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı pekmez
Tepsiyi Yağlamak  İçin:
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Şerbeti İçin: 
  • 4 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı süt
Yapılışı:

     Tereyağını eritin içine sıvı yağını koyun. Kadayıfın üzerine yağlı karışımı ve 2 yemek kaşığı pekmezi koyup karıştırın. Tepsiyi yağlayıp pekmezleyin. Kadayıfları ikiye ayırın. Bir parçasını alıp alt kısmına serperek yayın. Ortasına ceviz içini koyun. Kalan kadayıfı da cevizlerin üzerine yayın. Tepsinin içine giren küçük boy bir tepsiyle kadayıfları bastırın. 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkınca üzerine 1 su bardağı sütü serpin. Sonra ılık şerbeti dökün. Şerbeti için su ile şekeri bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca 13 dakika tutun. Limon suyunu koyup 2 dakika kadar kaynatıp ocağı kapatın.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder