26 Mayıs 2016 Perşembe

AVCI BÖREĞİ


Malzemeler:
  • 250 gr kıyma
  • 3 adet yufka
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 tutam maydanoz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
Arasını Yağlamak İçin:
  • 100 gr erimiş margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bulamak İçin:
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 su bardağı galeta unu
Yapılışı:

    Bulguru bir kasede sıcak su ile ıslatın. Soğanı yemeklik doğrayın. 4 yemek kaşığı sıvı yağda soğanı kavurup kıymayı ilave edin. Kıymanın rengi dönünce ocağı kapatın. İçine dövülmüş cevizi, ıslatılmış bulguru, ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi koyup karıştırın. Yufkayı yayıp üzerini margarin ve sıvı yağ karışımı ile yağlayın. Yufkayı 8'e bölün. İç harçtan koyup yanlarından üzerine doğru katlayıp sigara böreği gibi katlayın. Bir kabın içinde yumurta ve sütü çırpıp karıştırın. Ayrı bir tabağa galeta ununu koyun. Sardığınız börekleri önce yumurtalı ve sütlü karışıma sonra galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin. 180 derece ısınmış fırında pişirin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder