6 Haziran 2016 Pazartesi

ABANT KEBABI


Malzemeler:
  • 4 adet iri patlıcan
  • 600 gr. kuzu kuşbaşı
  • 250 gr. mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 6 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • 2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pul biber
Sosu İçin:
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
Yapılışı:

     Patlıcanları boylamasına ortadan boylamasına kesin. Patlıcanları yağda kızartacaksanız kabuklarını soymayın. Fırında pişirecekseniz alacalı soyun. Patlıcanları alacalı soyup orta çekirdek kısmını bıçakla alın. Tuzlu suda acı suyu çıkana kadar bekletin. Patlıcanları sudan alıp süzdürün kağıt havluyla kurulayın. Fırçayla patlıcanların ön ve arka kısmını yağlayın. Tuzu ve karabiberi serpip fırına verin ve pişirin.                                                                                                                                      2 yemek kaşığı sıvı yağı ve 2 yemek kaşığı tereyağı bir tencereye koyun. Yağ eriyince etleri tencereye koyup kavurun. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Mantarları ince ince kıyın. Biberleri doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Etler pişince üzerine soğanı, biberi ve sarımsağı koyup kavurun. Mantarları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Domatesleri ekleyip pişmeye bırakın. Salçaları, tuzu ve baharatları ilave edip 10 dakika pişirin ve ocağı kapatın.                                                                                                                                 Patlıcanlar fırından çıkınca et yemeğini orta kısımlarına doldurun. 1 yemek kaşığı salçayı, tuzu ve suyu tencereye  koyup kaynatın. Sosu patlıcanların üzerine döküp ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Patlıcanlar pişince fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesi dökün ve tekrar fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirip servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder