7 Haziran 2016 Salı

ADANA MANTISI


Malzemeler:
Hamuru İçin:
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı su
  • Aldığı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç Malzemesi:
  • 500 gr kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Salçalı Sosu İçin:
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı su
Sosu İçin:
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:

     Kıymanın içine ince kıyılmış soğanı, maydanozu, tuzu ve karabiberi koyup karıştırın. Hamuru için yumurtayı, suyu, ve tuzu bir kaba koyup karıştırın. Unu ilave edip hamur yapın. Hamuru biraz dinlendirip 4 bezeye ayırın. Bir bezeyi alıp açın. Hamuru 3 parçaya bölün. Kenarına kıymalı harçtan koyup sarın. Bir parmak genişliğinde kesip tepsiye dizin. Bütün hamurlara aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız mantıları 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Küçük bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağı, 1 tatlı kaşığı domates salçasını kavurun. 1,5 su bardağı su koyup bir taşım kaynatıp mantılar fırından çıkınca üzerine salçalı sosu döküp tekrar fırına verin. Suyunu çekince fırından çıkarın. Servis ederken sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ile servis edin.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder