8 Mayıs 2016 Pazar

ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI


Malzemeler:
  • Yarım kg çilek
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gr tereyağı veya margarin
  • 3 yemek kaşığı süt
Muhallebisi İçin:
  • 1 litre süt
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
  • 1 paket çilekli jöle
  • 1 çay bardağı yeşil fıstık
  • 1 paket albeni çikolata topları
Yapılışı:

    Bisküvileri robottan çekin. 100 gr tereyağını eritin. Robottan çektiğiniz bisküvilerin içine erimiş tereyağını, 3 yemek kaşığı sütü koyup karıştırın. Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıdı kesip koyun. Bisküvileri yağlı kağıdın üzerine koyup kaşığın tersi ile sıkıştırarak yayın. Çilekleri yıkayıp sapları ile ortadan kesin. Tencereye sütü, irmiği, nişastayı, şekeri, bir paket kremayı koyup karıştırarak pişirin. Göz göz olunca ocaktan alıp bir paket vanilyayı alıp karıştırın. Pişen muhallebiyi bisküvilerin üzerine yayın. Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Bir yumurta fırçası ile jöleye batırıp kestiğiniz çileklerin üzerine sürün. Hazırladığınız jöleyi muhallebinin üzerine döküp 1-2 saat dolapta donması için bekletin. Buzdolabından çıkarıp kelepçeli kalıptan tatlıyı çıkarıp çilekle, fıstıkla ve çikolata ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder