26 Mayıs 2016 Perşembe

ŞÖBİYET


Malzemeler:
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • Aldığı kadar un
Açmak İçin:
  • 1,5 su bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı un
İç Malzemesi:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 150 gr yeşil kırıntı fıstık 
Şerbeti İçin:
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri İçin:
  • 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:

    Şerbeti için şekeri ve suyu ocağa koyup kaynamaya başladıktan sonra 13 dk kaynatın. Limon suyunu koyup 2 dk daha kaynatın. Ocağı kapatıp soğutun.
     Bir kabın içine yumurtaları, sütü, yoğurdu, sıvı yağı, sirkeyi ve tuzu koyup karıştırın. Unu ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 18 bezeye ayırıp bir saat dinlendirin. Kreması için sütü, irmiği ve şekeri tencereye koyup ocakta pişirin. Bir çay bardağı yeşil fıstığı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Nişasta ve unu bir kabın içinde karıştırın. Bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açıp aralarını nişastalayın ve üst üste dizin. Merdaneyle dikdörtgen şeklinde açın ve kare şeklinde kesip iç harçtan bir çay kaşığı koyup üçgen şekilde kapatın. Tepsiye uç uca yerleştirin. 250 gr tereyağını ocakta eritip bir su bardağı sıvı yağ ekleyip kaynatın ve şöbiyetlerin üzerine dökün. 180 derece ısınmış fırında pişirin. Tatlı fırından çıkınca 5 dk bekletip ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökün.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder