9 Mart 2016 Çarşamba

FIRINDA GÜVEÇTE SEBZELİ TAVUK


Malzemeler:
  • 1 kg tavuk incik
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 su bardağı bezelye
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon 
  • Pul biber
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:

     Tavukları küp küp doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Bir kabın içine tavukları, ince kıyılmış sarımsakları, soğanı, bezelyeyi, doğranmış biberleri, küp küp doğranmış havuçları ve patatesleri, tuzu ve baharatları koyup karıştırın. Bir tencereye sıvı yağı koyun. Salçaları koyup kavurun. 1 su bardağı su koyup kaynatın. Hazırladığınız sebzeli tavukları güveç tenceresine doldurun. Salçalı sosu döküp güveç kabının üzerini önce yağlı kağıtla sonra alüminyum folyoyla kapatıp 180 derece fırında 1 saat  kontrol ederek pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder