2 Mart 2016 Çarşamba

DALYAN KÖFTE


Malzemeler: 
  • 1 kg. kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı ekmek içi veya 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yumurta (sarıları kıymalı harcın içine akı üzerine)
  • 2 adet haşlanmış havuç
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 adet haşlanmış yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
Sosu İçin:
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı su
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Yapılışı:

     Kıymayı bir yoğurma kabına koyun. Soğanları ince ince yemeklik kıyın. Sarımsakları rendeleyin. Kıymanın içine baharatları, galeta ununu, yumurta sarılarını, soğanı ve sarımsakları ilave edip, yoğurun. Yoğurduğunuz kıymayı streç filmin üzerine koyup dikdörtgen olacak şekilde açın. Açtığınız köftenin orta kısmın haşlanmış, ikiye bölünmüş yumurtayı, bezelyeyi ve havucu koyup rulo şeklinde sarın. Yağlanmış cam fırın kabına koyup üzerine yumurta akını yedirerek sürün. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Sosu için sarımsağı rendeleyin. Küçük bir tavaya sıvı yağı koyun. Salçaları ve sarımsağı koyup kavurun. İçine suyu ve baharatları koyup 5 dakika kaynatın. Köfte piştikten sonra dilimleyip servis tabağına koyun üzerine hazırladığınız sostan koyup servis edin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder