9 Mart 2016 Çarşamba

PORTAKALLI ELMALI RULO KURABİYE


Malzemeler:
İç Malzemesi:
  • 2 adet portakal
  • 2 adet elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Hamuru İçin:
  • 125 gr oda sıcaklığında margarin
  • 2,5 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un(5,5-6 su bardağı kadar)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri İçin:
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:

     Portakalın kabuklarını rendeleyin. Portakalın içini robottan çekin. Bir tavanın içine portakal kabuğu rendesini, yarım su bardağı şekeri koyup karamelize edin. Sonra portakalın çekilen içini ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Elmaları bir tavaya koyun. Kalan yarım su bardağı şekeri koyup suyunu çekene kadar pişirin. Elma ve portakalı bir kabın içinde birleştirin. İçine dövülmüş cevizi de koyup karıştırın.                                                                                Hamuru için oda sıcaklığındaki margarini, zeytinyağını, pudra şekerini ve yoğurdu koyup karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur yapın. Hamurdan bir orta boy elma büyüklüğünde parça koparıp streçin arasında merdaneyle dikdörtgen şeklinde açın. Kenarlarından kesip düzgün dikdörtgen şekli yapın. İç harçtan koyup bıçakla her tarafına sürün. Streçle kenarından kaldırıp rulo yapın. Verev şeklinde kesip tepsiye yerleştirin. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkarıp biraz soğuyunca pudra şekerini üzerine eleyip servis edin.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder