9 Mart 2016 Çarşamba

ISPANAKLI MANTARLI KABAK GRATEN


Malzemeler:
  • 6 adet yeşil kabak
  • 1 kg ıspanak
  • Yarım kg mantar
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım paket krema
  •  Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Beşamel Sosu İçin:
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
  • Yarım paket krema
  • Tuz
  •  Karabiber
Üzeri İçin:
  • 1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
Kabakları Pişirmek için:
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
Yapılışı:

     Kabakların kabuklarını soymadan güzelce yıkayın ve boyuna ortadan ikiye kesin. Ortasını kaşıkla oyup çıkarın. Tencereye kabakları koyup üzerine tuz ve karabiber serpin. Yarım fincan sıvı yağı ve 1 su bardağı suyu koyup 20 dakika pişirin. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Mantarları ince ince doğrayın. Ispanakları yıkayıp yaprak kısımlarını doğrayın. Tencereye 6 yemek kaşığı sıvı yağı koyun. Soğanı, sarımsağı ilave edip kavurun. Kavrulmaya başlayınca rendelenmiş havucu ilave edip beraber kavurun. Sonra mantarları ilave edin. Mantarlar yumuşayınca ıspanak yapraklarını koyun. Bütün malzeme pişince krema, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip karıştırın. Ocağı kapatın. Beşamel sosu için ocağa tencereyi koyun. Unu, sıvı yağı ve tereyağı koyup unun kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Sos hazır olunca içine kremayı, kaşar rendesini, tuzu ve karabiberi koyup karıştırın. Pişen kabakları fırın tepsisine dizin. Hazırladığınız ıspanaklı mantarlı içi kabakların ortasına doldurun. Beşamel sosu da üzerine dükün. Kaşar peyniri rendesini üzerine serpip kırmızı pul biber dökün. Isıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder