2 Mart 2016 Çarşamba

MERCİMEKLİ HAŞHAŞLI BÜKME


Malzemeler:
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta akı
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
İç Malzemesi:
  • 3 su bardağı haşlanmış mercimek
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 2 adet kuru soğan 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Arasına Sürmek İçin:
  • 125 gr. margarin veya tereyağ
  • 1 çay bardağı tereyağ
Üzerine Sürmek İçin:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:

     Ilık suyu, sütü, yoğurdu, yumurta akını, şekeri, tuzu ve mayayı bir kaba koyup karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yapın. 40 dakika kadar hamuru mayalandırın. 125 gr margarini veya tereyağını eritin. İçine 1 çay bardağı sıvı yağı koyup karıştırın. Haşhaşın içine 1 çay bardağı sıvı yağı koyup inceltin. Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye sıvı yağı koyup kavurun içine 1 tatlı kaşığı salçayı koyup kavurmaya devam edin. Haşlanmış mercimeği kavrulan soğana ilave edip karıştırın. Ocağı kapatıp tuzunu, karabiberini ve pul biberi koyup karıştırın. Soğumaya bırakın. Mayalanan hamuru 6 bezeye ayırın. Bir bezeyi alıp yufka büyüklüğünde açın. Sıvı yağ ve margarin karışımından 2-3 yemek kaşığı döküp fırçayla her tarafına yayın. Üzerine incelttiğiniz haşhaşı sürün. Haşhaş sürülen yufkayı gözleme şeklinde katlayın. Üzerine tekrar haşhaş sürüp kenarına mercimekli iç harçtan koyup rulo yapın. Yaptığınız ruloyu bükerek fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapın. Bütün hamurlar bitince üzerine 1 yumurta sarısını, pekmezi ve sıvı yağı karıştırıp sürün. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder