7 Mart 2016 Pazartesi

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU KARNABAHAR


Malzemeler:
  • 250 gr tavuk göğsü
  • 1 orta boy karnabahar
  • 1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 adet havuç
  • 7-8 dal maydanoz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Beşamel Sosu İçin:
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • Tuz

Yapılışı:

     Karnabaharı küçük küçük parçalara ayırıp haşlayın. Kaynama suyuna 1 yemek kaşığı sirke koyun. Tavuk göğsünü ocağa koyup suda haşlayın. Haşlanan karnabaharın suyunu süzüp bir kaba alın. Havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Maydanozu ince ince kıyın. 2 yemek kaşığı sıvı yağı, tuzu, karabiberi, pul biberi, rendelenmiş havucu ve maydanozu karnabaharın içine koyup karıştırın. Haşlanan tavuğu küçük parçalara ayırın. Tavukların içine de 2 yemek kaşığı sıvı yağı, tuzu, karabiberi ve pul biberi koyup karıştırın. Beşamel sosu için 5 yemek kaşığı sıvı yağı tencereye koyup 3 yemek kaşığı unla unun kokusu çıkana kadar kavurun. Sonra 3 su bardağı sütü ilave edip koyulaşana kadar pişirin. Ilınınca 2 yumurtayı sosun içine kırıp karıştırın. Kare borcamın altına bir miktar beşamel sostan koyun. Üzerine karnabaharları yayın. Karnabaharların üzerine tavuğu koyun. Kalan beşamel sosu tavukların üzerine döküp ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.  20 dakika sonra fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesini serpip tekrar fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder