2 Mart 2016 Çarşamba

ISPANAKLI KOL BÖREĞİ


Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6-7 su bardağı un
Arasına Sürmek İçin:
  • 125 gr tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
İç Malzemesi:
  • 1 kg ıspanak
  • 150 gr beyaz peynir
  • 2 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
Üzeri İçin:
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam 
  • Çörek otu
Yapılışı:

     İç malzemesini hazırlamak için ıspanakları yıkayın ve doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile kavurun. Ispanağın içine kavrulmuş soğanı,peyniri ve baharatları koyup karıştırın. Süt, su, yoğurt ve tuzu bir yoğurma kabına koyup karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 8 bezeye ayırıp dinlendirin. Dinlenen hamurdan bir bezesini alıp yufka büyüklüğünde açın. Tereyağı eritin sıvı yağ ile karıştırın. Açtığınız yufkayı yağlayın. Uç kısmından biraz katlayın ve iç malzemeden koyun. İki yanından katlayıp rulo yapın ve tepsiye dizin. Bütün bezeler bitene kadar aynı işlemi yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpin. 180 derece fırında pişirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder