2 Mart 2016 Çarşamba

MERCİMEKLİ ÇÖREK


Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Yarım yaş maya
  • Aldığı kadar un (ben 3,5 su bardağı un kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurtanın akı
Üzeri İçin:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
İç Malzemesi:
  • 2 su bardağı haşlanmış mercimek
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Yapılışı:

     Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye 5 yemek kaşığı sıvı yağı ve doğranmış soğanları koyup kavurun. Soğanlar kavrulunca salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Haşlanan mercimeği soğanlara ilave edip karıştırın. İnce kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve pul biberi koyup karıştırın. Soğuması için bir kenara bırakın.                                                                                                                 Hamuru için ılık suyu, mayayı, şekeri, tuzu, sıvı yağı, zeytinyağı ve yumurtanın akını bir kaba koyup karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Mayalanması için 40 dakika kadar bekletin. Mayalanan hamuru 20 bezeye ayırın. Bir bezeyi alıp poğaça gibi açın Hamurun ortasına 1 yemek kaşığı mercimekli harçtan koyup kapatın ve yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine 1 yumurtanın sarısını,pekmezi ve sıvı yağı karıştırıp sürün. 180 derce ısıtılmış fırında pişirin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder