7 Mart 2016 Pazartesi

ÇİKOLATALI ÇİÇEK ÇÖREK


Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • Yarım paket toz maya veya çeyrek yaş maya
  • Aldığı kadar un (ben 3,5 su bardağı un kullandım)
Arasına Sürmek İçin:
  • 250 gr sürülebilen çikolata (nutella, sarella gibi)
Yapılışı:

     Ilık sütü, sıvı yağı, şekeri, yumurtaları, tuzu ve mayayı yoğurma kabına koyup karıştırın. Unu ilave edip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru yarım saat kadar mayalandırın. Mayalanan hamuru 5 bezeye ayrın. İlk bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamuru fırın tepsisine yerleştirin. Sürülebilir çikolatanın kolay sürülebilmesi için çikolatayı bir kaba boşaltıp ben mari usulü eritin. Akışkan kıvamdaki çikolatayı açtığınız hamurun üzerine sürün. İkinci, üçüncü ve dördüncü hamurlara da aynı işlemi yapın. En üstte ki hamura çikolata sürmeyin. Hazırladığınız çöreğin ortasına bir su bardağı kapatın.Hamuru önce dörde sonra 16 parçaya kesin. İki parçayı alıp ters yönde iki kere çevirip uç kısımlarını birleştirin. Bütün parçalara aynı şekilde yapıp çiçek şekli verin. Tepside 40 dakika kadar mayalanması için bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürüp ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder