7 Mart 2016 Pazartesi

DENİZ KESTANESİ TATLISI


Malzemeler:
  • 250 gr margarin veya tereyağ
  • 2 yumurta (akı dışına sarısı içine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı mavi haşhaş
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı un )
Üzeri için:
  • Yarım ceviz içi
Şerbeti İçin:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:

     Oda sıcaklığındaki margarini, yumurta sarılarını, sıvı yağı, yoğurdu bir yoğurma kabına koyup karıştırın. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. En son hamura robotta çekilen cevizi ilave edip tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın önce yumurtanın akına sonra mavi haşhaşa bulayıp tepsiye dizin. Üzerine yarım cevizi batırın. 170 derece ısıtılmış fırında pişirin. Şerbeti için tencereye suyu ve şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbet kaynamaya başlayınca 8 dakika tutun. 8 dakika tuttuktan sonra limon suyunu ekleyip 2 dakika kadar kaynatın ve ocağı kapatın. Şerbeti soğumaya bırakın. Tatlı pişince ilk sıcaklığı çıkınca, soğumuş şerbeti dökün. Üzerini bir tepsiyle kapatın şerbeti çekince servis edin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder