2 Mart 2016 Çarşamba

BEŞ PARMAK PİŞİSİ


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Kızartmak İçin:
  • Sıvı yağ
Yapılışı:

    Yumurtayı, yoğurdu, sütü, tuzu bir kaba koyup karıştırın. Kabartma tozunu ve ununu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle 1 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru dört parçaya kesin. Kesilen her parçanın geniş kısmını tamamen ayırmadan 4 e kesin ve kızgın bol yağda kızartın.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder