9 Mart 2016 Çarşamba

PEYNİRLİ ÇİÇEK POĞAÇA


Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2 yumurta akı
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (6-7 su bardağı un )
İçi İçin:
  • 300 gr beyaz peynir
Üzeri İçin:
  • 2 yumurta sarısı
  • Siyah zeytin 
Yapılışı:

     Hamuru için ılık sütü, suyu, sıvı yağı, yumurta aklarını, mayayı, şekeri ve tuzu bir kaba koyup karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur yapın. Yoğurduğunuz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Hamuru ay tabağı büyüklüğünde açın, ortasına beyaz peynir koyup yuvarlak bir şekilde kapatın. Üzerini bastırıp bıçakla çizikler atıp çiçek şekli verin. Şekillenen poğaçayı yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerini örtüp tepsi mayası için yarım saat mayalandırın. Mayalanan poğaçanın üzerine yumurta sarısı sürüp ortasına çekirdeği çıkarılmış yarım siyah zeytin batırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder