7 Mart 2016 Pazartesi

ALACA ÇORBA


Malzemeler:
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 6 su bardağı et suyu 
  • Yarım demet dereotu
Yapılışı:

     Soğanı, kerevizi, patatesi ve havucu minik minik küp şeklinde doğrayın. 5 yemek kaşığı sıvı yağda soğanı ve havucu kavurun. 2 yemek kaşığı arpa şehriyeyi ilave edip beraber kavurun. 2 yemek kaşığı unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Unun kokusu çıkıp, kavrulunca 3 su bardağı suyu ilave edip çorbanın kıvamını açın. Kereviz ve patatesi  ilave edip üzerine 3 su bardağı sıcak suyu koyup kaynatın. 1 diş sarımsağı ezip çorbaya ilave edin. Çorbanın kıvamı koyu olursa yavaş yavaş sıcak su ekleyebilirsiniz. Çorba pişince kremayı, tuzunu ve ince kıyılmış dereotunu koyup karıştırın. Bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder