2 Mart 2016 Çarşamba

BEŞAMEL SOSLU ISPANAK KÖKÜ


Malzemeler:
  • 1 kg ıspanağın kök kısmı
Beşamel Sosu İçin:
  • 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
Üzeri İçin:
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:

     Ispanak köklerini yumuşayana kadar suda haşlayın ve suyunu süzdürün. Beşamel sos için tereyağ ve sıvı yağı bir tencereye koyun. Tereyağı eriyince unu ilave edip unun kokusu gidene kadar kavurun ve soğuk sütü ilave edin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Ispanak köklerinin içine karabiberi, pul biberi ve tuzu koyup karıştırın. Hazırladığınız beşamel sostan 2 yemek kaşığı kadar ıspanaklara ilave edip karıştırın. Borcama hazırladığınız ıspanak köklerini koyup yayın. Beşamel sosun içine 2 yumurta sarısını koyup çırpın ve ıspanakların üzerine yayın. Üzerine kaşar rendesi serpip 180 derece fırında pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder