21 Şubat 2016 Pazar

MANTARLI ISPANAKLI TAVUK SARMA


Malzemeler:
  • 2 adet tavuk göğsü
  • Yarım kg ıspanak yaprağı
  • Yarım kg mantar
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 20-25 adet kürdan
Sosu İçin:
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı:

      Tavuk göğsünü kasapta şinitzel şeklinde kestirip incelttirin. 2 kuru soğanı yemeklik doğrayın. 5 yemek kaşığı sıvı yağda soğanı ve ince kıyılmış sarımsağı kavurun. Mantarları ince ince kıyın. Ispanağın yapraklarını da ince doğrayın. Kavrulan soğanlara önce mantarları ilave edin. Mantarlar yumuşayınca ıspanak yapraklarını koyun. Ispanaklar pişince ocağı kapatın. İçine tuzu, karabiberi ve pul biberi koyup karıştırın. Tavukların içine ıspanaklı iç harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve kürdanla açılmaması için tutturun. Tavaya 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin koyun. Tavukları tavada hafif kızartın. Cam fırın kabına tavukları koyun. Üzerinde ki kürdanları çıkartın. Tavukları kızarttığınız yağın içine salçaları koyup kavurun. 3 su bardağı suyu ekleyip kaynatın. İçine tuzu, karabiberi, kekiği, pul biberi ve kıyılmış maydanozu koyup karıştırın bir taşım kaynatıp ocaktan alın ve tavukların üzerine dökün. Tepsinin üzerini önce yağlı kağıtla sonra aliminyum folyoyla kapatıp ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder