13 Şubat 2016 Cumartesi

KEKLİ İRMİKLİ PORTAKAL JÖLELİ TATLI


Malzemeler:
Keki İçin:
  • 3 yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
İrmikli Pudingi İçin:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı yoz şeker   
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
Portakallı Jölesi İçin:
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin
  • 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:

      Önce keki için 3 yumurta ile şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Bir kabın içine unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilyayı eleyin. Yumurtalı karışıma elenmiş malzemeleri ilave edip mikserle çırpın. 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırın. Yağlanmış dikdörtgen borcama keki döküp 170 derece fırında pişirin. Kek pişince fırından çıkarıp soğuması için bir kenara koyun.                                                                                                        İrmikli pudingi için sütü, irmiği, şekeri ve nişastayı bir tencereye koyup koyulaşana kadar pişirin. Puding pişince portakal kabuğu rendesini ve vanilyayı koyup karıştırın. Soğuyan kekin üzerine pudingi dökün. Portakallı jöle için 2 su bardağı portakal suyunu, nişastayı ve şekeri tencereye koyup pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 yemek kaşığı margarini ve portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırın. Portakallı jöleyi ocaktan alıp bekletmeden pudingin üzerine döküp her tarafına yayın. Soğuması için bir kenara alıp bekletin. Soğuyunca buzdolabına koyun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder