8 Şubat 2016 Pazartesi

ELMALI TURTA


Malzemeler:
  • 250 gr margarin
  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı un 
  • 250 gr pirinç unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
İç Malzemesi:
  • 5 adet elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz içi
Üzeri İçin:
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:

      250 gr oda sıcaklığındaki margarini, yumurtayı, şekeri kaba koyup karıştırın. Unu, pirinç ununu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. 5 dakika buzdolabına koyup dinlendirin. Elmaları soyup rendeleyin. 1 çay bardağı toz şekeri koyup tavada suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatın tarçını ve cevizi ilave edip karıştırın. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Streç yardımıyla ilk parçayı açın. Küçük yuvarlak borcama açtığınız hamuru yayın. Üzerine hazırladığınız iç harcı koyup yayın. İkinci parçayı da açıp elmaların üzerine kapatın. Isıtılmış 170 derece fırında pişirin. Fırından çıkıp ılınınca üzerine pudra şekeri serpin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder