8 Şubat 2016 Pazartesi

EV USULÜ ADANA KEBABI


Malzemeler:
  • 250 gr kuzu kıyma
  • 250 gr dana kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 10 adet yassı tahta şiş
  • Tuz
Yapılışı:

     Bir kabın içine kıymaları koyun. Soğanı çok ince kıyın ve kıymaya ilave edin. Ezilmiş sarımsağı, kırmızı biberi, tuzu, karabiberi koyup iyice yoğurun. Yoğurulan kıymadan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yassı şişlere yerleştirin. Izgarada pişirip lavaş ve salata ile servis edin.                               Lavaşı evde yapmak isteyenler lavaş tarifinden bakarak yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder