4 Şubat 2016 Perşembe

VİŞNELİ CHEESE CAKE


Malzemeler:
Alt Tabanı İçin:
  • 2 paket burçak büskivi
  • 125 gr margarin veya tereyağ
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı bal
Arası İçin:
  • 400 gr labne peyniri
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
Vişne Sosu İçin:
  • 2 su bardağı dondurulmuş vişne
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı su
Yapılışı:

      2 paket burçak büskiviyi rondoda çekip un haline getirin. 125 gr tereyağ veya margarini eritin. Bisküviyi, erimiş yağı, balı ve tarçını karıştırın. Kelepçeli kalıba bastırarak yayın.
     Labne peynirini, 2 yumurta sarısını, süzme yoğurdu, 2 yemek kaşığı unu, 1 su bardağı şekeri, kremayı ve vanilyayı bir kaba koyup çırpın. Ayrı bir kabın içinde yumurtaların akına 1 fiske tuz atıp kar haline gelene kadar çırpın. Yumurta aklarını diğer karışıma ilave edip spatula ile karıştırın. Hazırlanan sosu bisküvili tabanın üzerine döküp 150 derece soğuk fırında pişirin. Kek pişerken bir kabın içindeki suyu fırına koyun ki kekiniz çatlamasın. Kek fırında çıkınca soğuması için bir kenara koyun.  
   Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın ve suyunu süzdürün. 1 su bardağı vişneyi rondoda çekin. Ocağa koyup içine 2 su bardağı suyu, nişastayı ve şekeri koyup pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın. Çekilmemiş 1 su bardağı vişneyi kekin üzerine yayın. Pişen vişne sosunu da üzerine yayıp soğuyuncaya kadar oda sıcaklığında bekletin.Soğuyunca buzdolabında bir gün bekletip servis edin.                                                                                  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder