21 Şubat 2016 Pazar

ALMAN PASTASI


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı ılık su ve süt karışımı
  • 200 gr. margarin veya tereyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 fiske tuz
  • Aldığı kadar un
Kreması İçin:
  • 6 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta sarısı
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı toz krem şanti
Üzeri İçin:
  • 160 gr. bitter çikolata
  • 1,5 paket krema (200 ml lik)
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • Yeşil toz fıstık
Yapılışı:

     Bir kabın içine oda sıcaklığındaki margarini, ılık su ve süt karışımını, şekeri, yumurtaları, mahlep ve mayayı, tuzu koyup karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyip hamur yapın. 1 saat kadar hamuru mayalandırın. Mayalanan hamuru yumurta büyüklüğünde 30 bezeye ayırın. Bezeleri yuvarlayıp tepsiye koyun. Tepside de mayalanması için yarım saat kadar bekletin. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkınca soğutun.                                                                                                                   Kreması için tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve 3 yumurta sarısını koyup karıştırın. Ocağa koyup karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca 1 paket vanilyayı, 2 yemek kaşığı toz krem şantiyi ve margarini koyup karıştırıp soğuması için bir kenara koyun. Krema soğuyunca pastaları ortanın biraz üzerinden koparmadan kesin. Arasına kremadan koyun. Üzeri için Kremayı ve margarini bir cezveye koyun. Yağ eriyince çikolataları koyun ve karıştırın. Çikolatalar eriyince ocaktan alıp karıştırarak ılıtın. Çikolata sosu ılınınca pastanın üzerine döküp yeşil fıstıkla süsleyin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder