4 Şubat 2016 Perşembe

KÖFTELİ ÇİFTLİK KEBABI


Malzemeler:
  • 250 gr kuzu kıyma
  • 250 gr dana kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 adet orta boy patates
  • 4 adet havuç
  • 2 su bardağı bezelye
  • 10 adet mantar
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kekik
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı:

     Kıymaların içine tuz, karabiber, kekik ve kimyon koyup yoğurun. İyice yoğurunca bir tutam ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın ve fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Patatesleri küp küp doğrayın. Mantarları da iri parçalar halinde doğrayın. Havuçları yarım ay şeklinde kesin. Bezelyeleri haşlayın. Bir kabın içine yemeklik doğradığınız kuru soğanı, ince kıyılmış sarımsağı, mantarları, patatesi, tuz ve baharatları koyup karıştırın. Tencereye sıvı yağı ve havuçları koyup soteleyin. Salçaları ilave edip karıştırın. Kabın içinde karıştırdığınız sebzeleri de ilave edip pişirin. Pişen sebzeleri cam fırın kabına alın. Üzerine köfteleri dizin. 2 su bardağı suyu ilave edip önce yağlı kağıtla sonra alüminyum folyoyla kapatıp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Pişince üzerini açıp köfteler kızarana kadar pişirin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder