4 Şubat 2016 Perşembe

BULGUR ÇORBASI


Malzemeler:
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
Sosu İçin:
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tutam maydanoz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı:

     Bulgurun içine 2 su bardağı su koyup ocağa koyun ve pişirin. Havucu soyup rendeleyin. Tencereye 5 yemek kaşığı sıvı yağı koyun yemeklik doğranmış soğanı ve ince kıyılmış sarımsağı ve rendelenmiş havucu koyup kavurun. 1 yemek kaşığı unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Salçaları ilave edin. 3 su bardağı su koyup kaynamaya bırakın. Patatesi soyup rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Çorba kaynamaya başlayınca pişirdiğiniz bulguru, rendelenmiş patatesi, haşlanmış nohut ve mercimeği koyup pişirin. Çorbanız koyu oldu ise sıcak su ilave edebilirsiniz. Pişen çorbaya kuru naneyi, tuzu ve karabiberi koyup ocağı kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder