21 Şubat 2016 Pazar

MERCİMEKLİ ISPANAK YEMEĞİ


Malzemeler:
  • 1 su bardağı haşlanmış mercimek
  • 1 kg. ıspanak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı su
  •  Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Yapılışı:

     Soğanları yemeklik doğrayın. Ispanakları yıkayıp doğrayın. Havucu rendeleyin. Sarımsakları ince ince kıyın. Tencereye sıvı yağı, soğanı ve sarımsağı koyup kavurun. Havucu ilave edip beraber kavurun. Havuçlar kavrulunca salçaları ilave edin. Doğradığınız ıspanakları da ilave edin ve 2 su bardağı su koyup pişirin. Ispanakların pişmesine yakın haşlanmış mercimeği ve haşladığınız mercimeğin suyunu koyun. Ocaktan almadan tuzunu, karabiberini ve pul biberini koyup karıştırın. Bir taşım kaynatıp ocağı kapatın. Servis ederken bir kase yoğurda 1 diş sarımsağı rendeleyin ve tuzunu koyup karıştırın. Tabağınıza aldığınız yemeğin üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder