4 Şubat 2016 Perşembe

AKITMA (MAYALI KREP)


Malzemeler:
  • 4 su bardağı ılık süt
  • 3 su bardağı un
  • Yarım paket instant maya (5 gr )
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:

     Derin bir kabın içine ılık sütü,unu, mayayı, tuzu ve şekeri koyup pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpma teliyle karıştırın. Hamuru 5 dakika kadar bekletin. Krep tavasını veya teflon tavayı ocağa koyun. 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ döküp tavanın her tarafını yağlayın. Fazla gelen yağı peçeteyle aldırın. Kızdırdığınız tavaya 1 kepçe akıtma hamurundan döküp hamuru tavanın her tarafını yaydırın ve üzeri göz göz olunca tersini çevirin. Pişince tavadan alıp üzerine tereyağ sürün. Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder