8 Şubat 2016 Pazartesi

ÇİLEKLİ MAGNOLİA


Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 15-20 adet çilek
Yapılışı:

      Tencereye sütü, unu, nişastayı, şekeri ve yumurta sarısını koyup karıştırın ocağa alıp karıştırarak pişirin. Ocağı kapatınca vanilyayı ekleyip karıştırın. Pişen muhallebiyi karıştırarak soğutun. Bisküvileri rondodan çekin. Çileklerin bir kısmını dilimleyip bir kısmını küp küp doğrayın. Magnoliayı koyacağınız kadeh ve bardakları hazırlayın. Kadehin alt kısmına çekilmiş bisküviden 2 yemek kaşığı koyun. Dilimlediğiniz çilekleri kadehlerin yanlarına dizin. Soğuttuğunuz muhallebiden çilekleri kapatacak kadar dökün. Muhallebinin üzerine tekrar 2 yemek kaşığı bisküvi koyun üzerine doğranmış çileklerden koyun. Üzerine tekrar muhallebiden koyup dilimlenmiş çilekler ve fıstıkla süsleyin. Hazırladığınız magnoliaları buzdolabına koyup 1-2 saat sonra servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder