4 Şubat 2016 Perşembe

SODALI BÖREK


Malzemeler:
  • 6 adet yufka
  • 250 gram tereyağ veya margarin
  • 4 yumurta 
  • 2 adet maden suyu
İç Malzemesi:
  • Yarım kg ıspanak
  • 150 gram beyaz peynir
  • Karabiber
  • 1 adet kuru soğan
Üzeri İçin:
  • Susam
  • Çörek otu
Yapılışı:

     Ispanakları yıkayıp doğrayın ve suyunu süzdürün. Bir kabın içine ıspanakları koyun ve üzerine soğanı temizleyip rendeleyin. Karabiberi ve peyniri koyup karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın. Yufkanın bir parçasını alıp yağlanmış tepsiye buruşturarak yayın. Arasına hiç bir malzeme sürmeden iki yufkayı daha koyun. Yani alt kata 3 yufka koymuş oluyorsunuz. Hazırladığınız iç harcın tamamını yufkanın üzerine yayın. Kalan 3 adet yufkayı alt kata yaydığınız gibi yayın. Böreği kare kare kesin. Tereyağını eritip hazırladığınız böreğin üzerine erimiş yağı kaşık kaşık dökün. Bu böreği akşamdan buzdolabına koyun fakat vaktiniz yoksa 3 saat kadar buzdolabında bekletebilirsiniz. Sonra buzdolabından çıkarıp oda ısısında 15 dakika kadar bekletin. 4 yumurtayı bir kapta çırpın üzerine 2 şişe maden suyunu döküp karıştırın ve böreğin üzerine dökün. Üzerine isteğe bağlı olarak susam ve çörek otu dökebilirsiniz. Zamanınız varsa 1-2 saat bu şekilde bekletebilirsiniz zamanınız yoksa fırını kızdırana kadar bekletip 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Not:
Tereyağ kullanmak istemeyip zaman çok uzun derseniz bu böreği o zaman şöyle yapabilirsiniz. 1 su bardağı sıvı yağı ve 4 yumurtayı çırpıp 2 şişe maden suyunu döküp karıştırın. Böreğin üzerine döküp bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün kızgın fırında pişirebilirsiniz.                                                  İç malzeme olarak siz istediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder