22 Ocak 2016 Cuma

PATATESLİ LAHANA DOLMASI


Malzemeler:
  • 1 adet dolmalık beyaz lahana 
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 orta boy havuç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 adet haşlanmış patates
  • Pul biber
  • Kuru nane
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
Sosu İçin:
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı su
Yapılışı:

     Lahanayı yaprak yaprak ayırıp haşlayın. 1 baş sarımsağı ince ince kıyın. Havuçları soyup rendeleyin. Tencereye 1,5 çay bardağı sıvı yağı koyun ve soğanları ilave edip kavurun. Rendelenmiş havucu ve sarımsakları ilave edip kavurmaya devam edin. Domates ve biber salçasını da ilave edin, karıştırın. Haşlanmış patatesleri rendeleyin ve bulgurla beraber tencereye ilave edin. Bir kez karıştırıp ocağın altını kapatın. Baharatları, tuzu, ince kıyılmış dereotunu ve maydanozu koyup karıştırın. Haşladığınız lahanaları sarmalık parçalara ayırıp sarın. Lahanaları tencereye dizip 1,5 su bardağı su koyup pişirin. Bir tavanın içine 2 yemek kaşığı sıvı yağı, dövülmüş sarımsakları ve salçayı koyup kavurun. Kuru nane ve 1 çay bardağı suyu koyup bir taşım kaynatın ve ocağın altını kapatın. Dolma pişince hazırladığınız sosu üzerine dökün 5 dakika kadar kaynatıp ocağı kapatın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder