9 Ocak 2016 Cumartesi

HİLTON BÖREĞİ


Malzemeler:
  • 7-8 adet patates
  • 6 yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz 
  • Karabiber
Arasına Sürmek için:
  • 1 kutu krema
  • 1 su bardağı sıvı yağ 
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 2 diş sarımsak
Üzerini Bulamak İçin:
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı galeta unu
Yapılışı:

     Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Sütü, karabiberi ve tuzu patateslere ekleyip karıştırın.Bir kasenin içinde kremayı, sıvı yağı, ezilmiş sarımsağı, suyu ve hindistan cevizini koyup karıştırın. Yufkanın birini yayın üzerine kremalı karışımdan sürün. İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine yayıp tekrar sostan sürün ve 12 parçaya kesin. Patatesli harçtan kenarlarına koyup sigara böreği gibi sarın. Yumurtayı çırpın içine sütü ekleyip çırpın. Galeta ununu bir kaba koyun. Sardığınız börekleri önce sütlü yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp tepsiye dizin. Isıtılmış 180 derece fırında pişirin.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder