Malzemeler:
- 1 demet maydanoz
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- Su veya et suyu
- 1 adet patates
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Kuru nane
5 yemek kaşığı sıvı yağı tencereye koyun. 2 yemek kaşığı unu koyup, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Patatesi rendeleyin una ilave edip beraber kavurun. 2 su bardağı soğuk suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Çorbaya kıvamına göre sıcak su eklemesi yapın. Maydanozları ince ince kıyın kaynayan çorbaya ilave edin. 4 diş sarımsağı ezin. Sarımsakları sirkeyle karıştırın. Patatesler pişince sarımsaklı sirkeyi çorbaya ilave edin. Tuzunu koyup 5 dakika kadar kaynatın ve ocağı kapatın. 1 tavada sıvı yağı kızdırın. Pul biberi ve naneyi koyun. Kızdırdığınız sosu çorbanın üzerine döküp karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder