10 Aralık 2015 Perşembe

REKABET KÖFTESİ

                                      
Malzemeler:
  • Yarım kg kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 yumurta
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
İç Malzemesi:
  • 300 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tutam maydanoz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Pul biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
Sosu İçin:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı su
Patates Püresi İçin:
  • 4 orta boy haşlanmış patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket krema
  • Beyaz biber
  • Tuz
Yapılışı:

      Kıymayı bir kaba koyun. Yumurtayı, galeta ununu, karabiberi, kimyonu ve tuzu da ekleyip iyice yoğurun. Kuşbaşı etleri çok minik minik doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağla kavurun. Minik doğranmış kuşbaşıları ilave edip iyice pişirin. Ayrı bir tavada az yağla fıstıkları kavurun. Pişen etlere fıstıkları ilave edin ocağın altını kapatın. Bir tutam kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatları koyup karıştırın. Şeffaf naylonu kesip açın. Kıymadan yumurtadan biraz büyük parçalar koparıp naylonun üzerinde merdaneyle açın. Kenarlarından kesip dikdörtgen şekil verin. Hazırladığınız kuşbaşı harçtan içine 1 yemek kaşığı koyup naylonla önce bir taraftan sonra diğer taraftan ortada kıymayı birleştirin. Kıyma bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Tereyağında köfteleri önlü arkalı kızartıp fırın tepsisine yerleştirin. Küçük bir tavanın içine tereyağını ve sıvı yağını koyun. Yağ kızınca içine salçaları koyup kavurun. 2 su bardağı suyu, kimyonu, karabiberi, pul biberi ve tuzu ilave edip kaynatın ve köftelerin üzerine sosu dökün. 180 derece fırında pişirin.
      Patates püresi için haşlanmış patatesi ezin. 2 yemek kaşığı tereyağı ocakta eritin. Eriyen tereyağa patatesleri ve kremayı ilave edip kremayı yedirene kadar pişirin. Tuz ve beyaz biberi ilave edip karıştırın.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder