2 Aralık 2015 Çarşamba

PERDE PİLAVI


Malzemeler:
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 adet kuru soğan
  • 150 gr çiğ badem 
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı  kuş üzümü
  • 3 su bardağı pilavlık pirinç 
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı margarin (kalıbı yağlamak için)
  • 2 yemek  kaşığı tereyağ 
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hamuru İçin:
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (2-2,5 su bardağı un)
Yapılışı:

     Tavuğu tencereye koyup üzerini örtecek kadar su koyun ve tuz atıp haşlayın. Pirinci ıslatın. Kuş üzümlerini sıcak suda ıslatın. Bademlerin kabuklarını çıkarmak için tencereye bademlerle beraber su koyup bir taşım kaynatın ve ocaktan alıp soğuk suya koyun ve kabuklarını çıkarın. Bir tavanın içinde az sıvı yağla bademleri kavurun. Kavrulan bademleri çıkarıp dolmalık fıstıkları kavurun. Haşlanan tavuğu ince ince didikleyin. Soğanları yemeklik doğrayın. Tencereye sıvı yağını ve tereyağını koyun. Soğanlarla birlikte kavurun. Kavrulan soğana pirinçleri ilave edip beraber kavurun. Pirince kavrulmuş bademi, fıstıkları ve kuş üzümünü ilave edip karıştırın. Tavuk etini, tuzunu ve tavuk suyuyla normal suyu ekleyip pişirmeye bırakın. Pilav pişince yenibaharı, tarçını ve karabiberi koyup karıştırın. Hamuru için yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı, suyu ve tuzu karıştırıp aldığı kadar unlayın ve 1 çay kaşığı kabartma tozuyla yumuşak bir hamur yapın. Kek kalıbını margarinle yağlayın. Kenarlarına bademleri yerleştirin. Hamuru yufka büyüklüğünde açın. Kek kalıbına hamuru dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Pilavın içine kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın ve pilavı kalıbın içine dökün. Yufkanın dışta kalan kısmını kalıbın içine doğru kapatın. Üzerini sıvı yağla yağlayıp 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca biraz soğutun ve kalıbı ters çevirerek çıkarın.

NOT: Hamuru açamayan veya açmak istemeyenler bir tane hazır yufka ile de yapabilirler.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder