8 Aralık 2015 Salı

KAYTAZ BÖREĞİ


Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya (40 gr.lık mayanın yarısı)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un (ben 5,5 su bardağı kullandım)
  • 1 yumurta (akı hamurun içine sarısı üzerine)
İç Malzemesi:
  • 350 gr. kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Arasını Yağlamak İçin:
  • 200 gr. margarin veya tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:

     Hamuru için ılık suyu, sütü, yoğurdu, mayayı, sıvı yağı, tuzu, şekeri ve yumurtanın akını yoğurma kabına koyup karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamur yapın. Mayalanması için üzerini örtüp yarım saat kadar mayalandırın. İç harcı için soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağla kavurun. Kıymayı ilave edin kıymayı çok kavurmayın çiğ görüntüsünün gitmesi yeterli. Salçayı ekleyip biraz daha çevirin ve ocağı kapatın. Tuzu, karabiberi, pul biberi ve minik küp küp doğranmış domatesi koyup karıştırın. Mayalanan hamuru 16 bezeye ayırın. Bir bezeyi yufka büyüklüğünde açın. Tereyağını eritip sıvı yağı ekleyin ve açtığınız yufkayı yağlı karışımla yağlayın. Yağladıktan sonra rulo şeklinde sarın. Gül böreği gibi kendi etrafında döndürerek sarın. Ortasını elinizle çukurlaştırıp iç harçtan koyup kenarlarına yumurta sarısı sürüp ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
   








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder