2 Aralık 2015 Çarşamba

TAVUKLU MANTAR SOTE


Malzemeler:
  • 400 gr mantar
  • 500 gr kemiksiz tavuk incik
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
Yapılışı:

     Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Tavukları kuşbaşı doğrayın. Mantarları da doğrayın. Soğanı tencereye koyun. 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup soğanı kavurun. Biberleri doğrayıp soğana ilave edin ve beraber kavurun. Doğradığınız tavukları da ilave edin. Tavuklar kavrulunca mantarları ilave edin. Doğranmış domates ve domates salçasını ilave edip pişmeye bırakın. Tavuk ve mantar pişince tuz ve baharatlarını atıp karıştırın ve ocağın altını kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder